söndag 11 september 2011

Årets Cykelfest

En av de stora höjdpunkterna här i Habowood är Cykelfesten, och igår var det dags. Det är ett riktigt kul upplägg där man blir tilldelad förrätt, varmrätt eller efterrätt och ska bjuda två andra par på detta. Via brev som ska öppnas på vissa klockslag får man veta vart man ska ta sig härnäst och det på cykel. Allt avslutas med gemensam fest på en plats som avslöjas först på efterrätten.


Hos oss serverades förrätt och vi bjöd på Kräftsoppa med kräftor från Carléns . Det är en av våra egna favoritsoppor och receptet hittar du här.


Fördrinken blev en Cosmopolitan

Vi gästades av familjerna Jalkander och Carlsson/Brukén

Det blev en bra start på kvällen, och när glasen var urdruckna och tallrikarna renskrapade var det dags för oss att börja trampa. Mot Kråkeryd och familjen Nilzon.



Hit tog sig också Pia och Roger, en av dem på cykel och en på elscooter!!!
Vi inspekterade det nya köket, snyggt! Sen intog vi en jättegod varmrätt under prat och skratt. Vad tiden går fort när man har roligt, alldeles för snart fick vi trampa vidare. Denna gången till familjen Forsander.



Den goa stämningen fanns även här, och hit hade även familjen Widén trampat. Det är så mysigt att få komma hem till andra Habobor som man i normala fall kanske inte besöker.


Det smakade väldigt bra med lite kaffe och en chokladkaka nu.


Överraskningsmomentet när sista kuvertet öppnades var kanske inte så stort. De två tidigare festerna har avslutats på Spinnet, en lokal som ligger centralt och är perfekt för fester som den här. Mycket riktigt, Spinnet blev även i år uppsamlingsplatsen för denna tillställning.
De tio första paren som rullade in fick fribiljetter till nästa års fest, och vi kom in som nummer elva! Det är bara att gratulera er som kom före, Grattis!




Jag summerar att även denna cykelfest blev en lyckad sådan. Ett stort tack framförallt till festfixarna, men även till alla som var där. Ni är suveräna, och jag hade jättekul!

Inga kommentarer: