lördag 31 december 2011

Nyårsmeny

Vi är ett antal familjer som brukar fira de flesta högtiderna tillsammans, såsom Nyår, Påsk, Midsommar, Kräftskiva mm. Då brukar vi alternera vem vi är hos och ha knytkalas. Idag har vi guldläge, vi ska vara hos grannarna. Nära och bra! Ikväll ska det bjudas på Italiensk buffé.



Här kommer recepten på det som föll på vår lott:



Det här receptet och bilden ovan är fotade ur Maria Montazamis bok som jag fick i julklapp. Utöver det ska vi också göra:

Laxpaté på ruccolabädd
  •  1 gelatinblad
  • 1 pkt gravad lax
  • 1 pkt philadelphiaost
  • 2 dl creme fraiche
  • ½ kruka dill
  • 1 påse ruccola
Blötlägg gelatinbladet I lite kallt vatten. Hacka laxen smått och finhacka dillen.

När gelatinbladet är mjukt kokar du samman ½ dl creme fraiche och gelatinbladet. Krama ur gelatinbladet ordentligt först. Rör runt hela tiden tills gelatinbladet är smält.

Blanda sedan samman alla ingredienser i en bunke. Klä en brödforn ned plastfolie och häll laxröran i formen. Ställ kallt i kylen. Vid servering gör du iordning ett fat med ruccola och stjälper försiktigt upp patén över.

Skär i skivor och mumsa!

Inga kommentarer: