Jag testade ett nytt (amerikanskt) recept på dem, och jag kan mycket väl tänka mig att det finns med i den fina presenten de gav oss.
Wild Rice Salad
- 2,5dl vildris
- 1liter vatten
- 2msk grönsaksfond
- 3-4 scharlottenlökar
- 1,5 dl torkade tranbär
- 1,5dl valnötter
- 1 påse baby spenat
- 3tsk olivolja
- 3tsk vitvins- el äppelcidervinäger
- 1/2tsk honung
Hacka lök och nötter, blanda med tranbären och rosta detta i en torr panna.
Skaka ihop vinegretten.
Blanda allt utom babyspenaten och låt stå minst 8tim men helst över natten.
Vid servering, varva risblandningen med babyspenaten i en vacker skål.
Servera gärna kyckling eller kalkon till!
För oss blev det en härlig kväll med mycket skratt och en hel del viktiga insikter. Jag tror man kan sammanfatta kvällen med dagens rubrik: Just do it!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar