måndag 2 januari 2012

Beach 2012

Nyårslöfte? Vad är det för något egentligen? Ordet har nästan fått en negativ klang. Ett krav. Ett straff. Något man ändå inte kan hålla.
Jag skulle hellre vilja vända på det. Ge dig själv ett löfte för att du förtjänar det. Det behöver inte vara vid nyår eller på en måndag, även om det blivit förknippat med nystart. Det kan vara när som helst. Varje dag är ett oskrivet blad.

Vill du träna mer? Vilket suveränt löfte! Våra kroppar är gjorda för att röra på oss, därför mår vi bra av träning. Unna din kropp att få en dos träning några gånger i veckan. Det kan vara tungt i början och det kan ta emot att snöra på sig löparskorna eller att åka till gymmet. Tänk då på hur underbart det känns efteråt och hur mycket du faktiskt vill ge din kropp den träning den förtjänar.



Är ditt löfte eller din önskan att gå ner i vikt; Tänk på hur din underbara kropp förtjänar att få äta nyttig mat. Inte vill du straffa den med massa transfetter och socker som det finns i godis, chips och kakor, du förtjänar bättre än så. Frossa i massa härliga, nyttiga recept och gör upp en plan för vad du ska äta. Du kan planera kvällen innan vad du ska äta nästkommande dag, eller göra en veckoplanering.

Att sätta mål och delmål är peppande, stora som små. Var det gäller viktminskning, har jag hittat ett bra verktyg där du kan hålla koll på din vikt och ditt mål. Det kan du ladda hem på Åses blogg: 56kg. Där hittar du också instruktioner hur du ska göra.

Inga kommentarer: