fredag 2 mars 2012

Oväntat besök

I tisdagskväll ringde det på Filippas mobil, det visade sig vara ungdomspastorn i Missionkyrkan där hon konfirmerar sig, och där hon och Fanny tillbringar en hel del tid. Han hade ett problem. Kyrkan skulle få besök av ungdomar från olika delar av världen och en av värdfamiljerna hade blivit sjuka. Därför undrade han om vi kunde tänka oss ta emot två stycken. De skulle komma på onsdagen och stanna tills söndag. Självklart kunde vi det! Vad spännande! Jag och Mikael visste ingenting om dessa som kallar sig "fackelbärarna", men vi gillar ju utmaningar. De skulle komma antingen från Tyskland eller USA. Vad det tjejer eller killar? Hade de precis landat i Sverige eller hade de varit här ett tag? Hur gamla var de?
Jag kände en enorm lättnad över att inte vetat om detta i flera veckor för då hade jag förmodligen känt krav på mig att det ska vara perfekt här hemma, nu fick de ta det som det var.
Så i onsdagskväll gick Fanny och Filippa till Missionkyrkan och hämtade med sig Jessie från USA och Aurelia från Tyskland.

Jessie och Aurelia
Två helt underbara tjejer som pluggar i Holsbybrunn där de är rumskamrater. De har varit här sedan i höstas och är 18 och 20 år gamla. De har nu intagit bäddsoffan i vårt dansrum i källaren. Hela våran familj, inklusive Sixten tycker att det är kul att få prata engelska igen.
Visst är det kul med överraskningar! I början av veckan hade vi ingen aning om att vårt middagsbord skulle utökas med ytterligare två goa tjejer. Tänk vilken tur man kan ha!

Inga kommentarer: