fredag 16 mars 2012

Dreads

Filippa var sugen på att göra något nytt med sitt hår. Hon tycker precis som jag att hennes lockar är helt underbara, men jag kan också förstå att hon vill ha en förändring. Sagt och gjort!

Filippa före


Här kommer en liten lektion i hur man gör dreadlocks. Jag delade in håret i sektioner och tuperade varje hårslinga rejält. Sen gnuggade jag håret mellan handflatorna. Vi var på afroshoppen i Jönköping tidigare i veckan och köpte ett vax de rekommenderade, men det var inte alls vax utan något gelé. Jag vet inte om det gjorde någon direkt skillnad men jag använde det ändå. Däremot avslutade jag varje dreads med D:fi's hårda vax (finns att köpa på Studio H) det med grönt lock. Först värmde upp vaxet mellan handflatorna, sen jobbade jag in det i dredsen och av det tightades de till och blev inte så yviga. Längst ner på varje dreads knöt jag en knut av några få hårstrån, den ska finnas där men inte synas.
En mycket nöjd Filippa

7 kommentarer:

Mångmamma sa...

Coolt. Jag gjorde dreads på mig själv i somras men körde helt utan vax. Funkade hyggligt bra i några månader.
"Tyvärr" har jag lite för bra kvalité på håret så utväxten ville inte riktigt dreada till sig som jag ville.
Därav den korta frisyren jag har nu!

Anonym sa...

Wow! Snyggt de blev! Vilket jobb Ann! Hoppas du får en riktigt fin helg! Stor kram Anna (Fd Jansson)

Habowoodfrun sa...

Kan tänka mig att du var fin i dreads också. Men jag tycker att du är jätteläcker i ditt korta blonda hår, passar dig superbra!!!

Habowoodfrun sa...

Tack Anna! Mmmm... det tog ca 6 timmar.
Önskar dig en go helg också! Kram

Mångmamma sa...

Tack!
Trivdes i dreads och gillar det korta med!
Ha en fin helg!

Marina sa...

Wow!! Så himla snyggt!! Passar henne verkligen!!

Habowoodfrun sa...

Tyvärr höll inte detta så länge. Istället virkade vi in de lösa hårtestarna. Resultatet blev mycket snyggare och mer hållbart :)