fredag 31 augusti 2012

Mot Tjejmilen!

Idag packar vi bilen som om vi skulle vara borta i två veckor och styr mot huvudstaden. Vi är team "Svenska Habowoodfruar" och består av Maria Berg, Anette Gustavsson, Madeleine Axelsson och jag själv. Imorgon är det dags för den 29e upplagan av Tjejmilen, fast bara den 3e för min del.





Det här var lite bilder från förra årets tjejmil. Nu taggar vi för årets stora tjejfest!

onsdag 29 augusti 2012

Filippa underhåller

Det var kanske inte riktigt Filippas helg, denna helgen som gick. Hon var på ett läger i Norrahammar och det var nog lyckat, men vi hämtade henne på lördagen för hon skulle uppträda på Fallens Dag i Huskvarna. Det blev ingen sång för hennes del. Tyvärr funkade inte hennes cd, men hon deppade inte så mycket för det. Vi fick istället skjutsa tillbaka henne till Norrahammar utan att fått lyssna på henne.
På söndagen kom hon hem från sitt läger och följde med oss på det första av de två kalasen vi var på den dagen. Sedan åkte hon och en kompis in till Jönköping för att gå på en dansuppvisning på Spira. Efter en stund ringer hon på min telefon:
"Mamma, det är inte öppet någonstans här på Spira. Vi kommer inte in."
"Vad står det på biljetten?" frågar jag.
"Det står kl. 19.00, 2012-08-25"
"Men Filippa, idag är det den 26e..."

... stackarna fick åka hem utan att se på någon dans.


Filippa kan ändå det här med att underhålla. Här är från när hon vann Minimelodifestivalen på Jönköpings teater 10 år gammal. Låten börjar 0.44 in i klippet.

tisdag 28 augusti 2012

Bruduppsättning


I lördags hade jag den stora äran att få "klä en brud" som det heter på fackspråk när vi frisörer gör en håruppsättning på en blivande brud. Det är alltid jätteroligt, men samtidigt väldigt krävande eftersom det gäller att leverera på topp just där och då. Jag laddar upp precis som innan en tävling. Först träffar jag den blivande bruden någon vecka innan då vi går igenom hur frisyren ska vara, och om hon ska ha slöja, diadem, krona, blommor eller någon annan smyckning i håret. Vad hon ska ha för klänning, blombukett och om det är något tema på festen är också detaljer jag vill veta. Många har med sig bilder på frisyrer och det tycker jag är bra, då har vi något att utgå ifrån och många gånger är det lättare med bilder än att förklara med ord.
Själv vill jag sedan gå och lägga mig tidigt kvällen innan dagen D och på morgonen ladda med en stor härlig frukost, allt för att vara på topp.
Något som jag ofta poängterar är att mitt mål är i alla lägen att kunden ska bli nöjd. Visst är det ett plus i kanten om jag också tycker om det, vilket jag oftast gör, men det är inte huvudmålet. Nöjda kunder - gör mig nöjd!
Nu inväntar jag med spänning korten från helgen brud, och då kom jag på att jag inte visat er korten på min senaste brud Sarah, så de kommer här:




Visst är de fina  ♥
Hoppas ni hade en underbar dag Sarah och Andreas! Och lycka till i framtiden!

torsdag 23 augusti 2012

Värnamoartisten 2012

Igår kväll var det dags för årets upplaga av Värnamoartisten. Fanny och Sixten var på uttagning för det i lördags.

Fanny sjöng sin egna låt "Lock of my heart"


Jag tog kort på fotografen, som tog kort på publiken, som i sin tur tog på Sixten som underhöll med sin "Baby"



Två stycken hårdingar som intog scenen under kvällen. Den ene något mer tatuerad än den andre.
Det var första gången jag hörde Jay Smith live, inte tokigt alls!

Backstage:

Sixten blir intervjuad
Melanie Espinoza Wolf, Fanny och Tina Jaxén



Arrangören David showar!

Fanny tog sig till finalen tillsammans med underbara Tina Jaxén och Jonathan Svenningsson. Och det var slutligen Jonathan som med sin 4-chordsong helt rättvist tog hem den stora pokalen.




söndag 19 augusti 2012

Isa Tengblad

Jag vet inte om ni såg Sommakrysset igår? Det gjorde i alla fall jag. Det gästades av Sveriges nya stjärnskott Isa som vi hade den stora äran att träffa på Öland.


Vi fascinerades över hur denna unga tjej tog en så självklar plats på scenen och bjöd på både fantastisk sång och cool dans. Isas pappa däremot sa till Sixten att han tyckte det var han som var den stora stjärnan.

HÄR kan ni se klippet från TV4 på Isa där hon framför sin låt BOMB!

Grattis Isa till ett fantastiskt uppträdande och Lycka till i fortsättningen!

lördag 18 augusti 2012

Vad du än gör - gör det med glädje!

Allt blir så mycket roligare när vi väljer att göra saker med glädje. Ibland glömmer vi faktiskt bort att vi har val hela tiden. Det finns egentligen bara två saker vi MÅSTE göra och det är:
1. Att födas.
2. Att dö.
Resten är upp till var och en. En tanke som ploppar upp alltför ofta och som jag förmodligen inte är ensam om: "Jag måste ta disken nu". Nej, det måste jag inte. Jag kan mycket väl slänga allt porslin och köpa nytt eller alltid använda engångsartiklar, men jag väljer att diska för det är mer ekonomiskt och fram för allt mer skonsamt för miljön. Och visst sjutton är det roligare när jag samtidigt påminner mig om alla pengar jag sparar på det här sättet och vad mycket kul jag kan ha för dem.

Att byta ut ordet "måste" mot "ska" gör en enorm skillnad. Testa det i olika sammanhang ska du få se!



Som ni vet så väljer jag att skriva också, både här på bloggen och på min roman. Det är något jag tycker man ska göra av glädje. Men tro mig, även jag kommer i mina svackor ibland. Som vanligt finns det alltid flera vägar att gå. Just nu skulle jag gärna vilja vinna en bok av Kim M. Kimselius som heter just "Att skriva med glädje" där jag tror att jag kan få ännu mer inspiration till att skriva. Gillar du också att skriva, eller är nyfiken på det, så kan du självklart också vara med. Gå in på Kim´s blogg och tävla du också.
Lycka till!

Skulle vi nu mot all förmodan inte vinna, så har vi flera val. Ett av dem är att köpa den!

onsdag 15 augusti 2012

Gillar Rut - och Dustbusters!

Mitt liv har blivit så mycket lättare, och mitt hem så mycket renare sen rut-avdraget infördes. Tala om en win-win-win situation. Fler får jobb, svartjobb försvinner och jag får det fint hemma - kan det bli bättre?
Vi har nyligen bytt från ett stort etablerat företag som vi haft i flera år, till ett mindre nystartat. Varför då? Jo kvalitén har varierat med de olika städerskorna och en av de bästa enligt mig, har nu startat eget.



Känslan är oslagbar, att efter en lång abetsdag komma hem och mötas av ett nystädat hem. Det finns så mycket som jag hellre använder min tid till än att städa.
Anna kallar sitt företag "Dustbusters" hur cool är inte det namnet. Vill du testa så hör av dig till henne på 0708-390008 eller maila dustbusters.anna@gmail.com. Anna har lovat 10% rabatt på 1:a städningen till mina läsare, så säg gärna att du sett det här!

måndag 13 augusti 2012

Jag hade fel

"Fy vad äckligt, det där ska du inte äta!" var min spontana reaktion när min kompis berättade att hon åt Kesella lätt blandat med FunLight.



Nu har FunLight en ny serie, sötad med stevia, som faktiskt är helt ok. Och inte nog med det, den innehåller naturliga aromer och färgämnen - me like!
Jag kan bara erkänna: Jag hade inte bara fel - jag har också fått ett nytt favoritmellanmål!

söndag 12 augusti 2012

Jönköpingsfesten

Skulle det nu bara vara fint väder några få dagar denna sommar, så var det väl tur att just igår råkade vara en av dem. För under fredagen och lördagen pågick Jönköpingsfesten och vi besökte den igår. Av gammal vana drog jag på mig jeans och långärmat. Puh! Det hade inte behövts.
Fanny hade blivit ombedd att sjunga i Riverdales (No horses no cry) tält, så vi höll mest till där.



Lite annat testade vi också:

  Sixten testade på en kampsport på T som jag inte kan stava till. Kul tyckte han i alla fall att det var.


Något mer som uppskattades var att åka Segway, hela klanen Hugosson som "Fredde".

Vi såg också lite av SM i Triatlhon och lyssnade på några av de andra artisterna som var där. Soft o nice!

torsdag 9 augusti 2012

Ske din vilja - NOT

En hel del klarnade för mig när jag såg en bild på facebook som en av mina bästa vänner lagt ut:

Bilden lånad från facebook

Här har jag trott att det handlar om att äta nyttigt och röra på sig. Och så visar det sig att det är högre makter man slåss mot.

Annika - Du är bönhörd!

onsdag 8 augusti 2012

Heja, heja!

Det finns få kvinnliga svenska författare som får mig att skratta så som Martina Haag... jag kan faktiskt inte komma på en enda när jag tänker efter. Ingen manlig heller för den delen. Hennes nya bok "Heja, heja!" handlar dessutom om löpning. Tala om att slå två flugor i en smäll.

Bild lånad från Piratförlaget
Boken finns bl.a att beställa på Bokus, och den kommer förmodligen att dyka upp i en bokhandel nära dig. Det jobbiga är att den släpps inte förrän den 29/8. Vad ska man göra tills dess??? Hmmm... ut och springa lite kanske...

Blir man en bättre löpare i dyra skor?

Egentligen tror jag inte, men varför chansa? Jag har därför införskaffat ett par Saucony Hurricane 14 och de sitter som gjutna på mina fötter.

Bilden lånad på marathon.se 
Jag köpte ett par Saucony för tre år sedan och använder faktiskt dem fortfarande, fast jag köpt två andra par löparskor emellan.

intersport får man nöjd-kund-garanti om man fått hjälp av en säljare och gjort ett test på löpbandet. Självklart bad jag om det. Nu kan jag testa skorna i 30 dagar och skulle jag inte trivas i dem får jag byta dem.

För säkerhets skull tittade jag in på apoteket också och köpte lite gasbinda. Nu ska foten lindas för här ska det tränas!

tisdag 7 augusti 2012

Avundsjuk

... jag är så avundsjuk! Nanne Grönwalls gamla slagdänga ekar i mitt huvud när jag tänker på goa Tilda och hennes kompis Sara som fick träffa den alldeles underbara Maria Montazami och hennes väninna Mindy i helgen.


Bilderna är från Tildas blogg
Jag har inte följt Marias blogg mer än lite sporadiskt den senaste tiden, och hade därför missat att hon var i Sverige och hade en bloggträff på Sheraton Hotel i Stockholm. Det hade inte Tilda.

Jag är som sagt bara lite avundsjuk, inte missunnsam. För jag tycker om när man följer sina drömmar och gör det man vill göra. Men nästa gång Tilda; Ta med mig!!!

måndag 6 augusti 2012

Nästan som doping

Igår gjorde jag en spellista på spotify. En riktig springlista! Tänkte ge mig ut i naturen och testa den, men valde att inte trotsa vädret och tog mig till gymmet istället. Det enda jag trotsade var min fot, men vadå, tydligen har ju Lisa Nordén varit skadad under året och det hindrade inte henne från att knipa en silvermedalj i OS.
Appropå det, så har vi fler likheter. Jag har också vunnit andrapris i ett triathlon en gång. Det var sommaren -98 och jag hade av någon konstig anledning anmält mig till Sävsjömarodören. Jag minns inte om jag tränade så mycket inför detta, men min man hävdar att vi gjorde det.


Behöver jag säga att jag var jättenervös. Jag hade två mål: Klara mig runt och inte komma sist!
Innan start kollade vi in alla priser som stod uppradade på en scen i tävlingsområdet. Här fanns mycket man ville ha bland annat en ny mobiltelefon och det var stort på den tiden. Mitt bland alla fina priser stod en pinsamt ful fåtölj. Vi skrattade och tyckte redan innan loppet synd om den stackaren som skulle vinna den.


Från någonstans måste jag fått mitt självförtroende, för en bit ut i sjön hade de spänt upp ett snöre och jag minns att jag innan start tänkte: "Simma är jag ju bra på så jag ställer mig längst fram." Nu var ju inte detta en tisdags förmiddag på Rosenlundsbadet då de enda man delar bana med är några närsynta pensionärer. Utan en kall sjö med några hundra vinstsugna träningsnördar i sina bästa år, vilket resulterade i att jag blev totalt översimmad och trodde jag skulle drunkna. När jag svalt mina kallsupar sprang jag mot cykeln, för så gjorde alla andra. Det var en grej jag inte tänkt på, att man springer mellan de olika grenarna, jag tänkte nog att man gick i lugnan ro, springa skulle man ju göra sist! Fortfarande ganska kaxigt tänkte jag "Cykla är jag bra på", och Hasse hade sagt att det var en flack bana på 21 km. Det sa inte min cykeldator när jag väl börjat trampa, de första sju kilometerna var nog uppför!!! Sen rullade det på ganska bra, vilket var tur för mig.  När jag väl började springa, var självförtroendet, kaxigheten och även minnet borta, för jag kommer inte ihåg något av löpningen. Men jag kom i mål och jag kom inte sist!

Första priset var en släpkärra. Andra priset var den TJUSIGA fåtöljen. Gissa vem som vann den???



Jag skrattade så tårarna flödade när jag fick gå upp på scenen och ta emot detta pris. Jag skänkte den där och då till Börje, min kompis Lenas pappa. Han blev jätteglad och skulle ha den i sin sommarstuga.

Behöver jag berätta att de lottade ut priserna?

Jaja, tillbaka till dagens ämne: Ljudbok i all ära men jag blev nästan hög av all härlig musik och sprang faktiskt fortare än jag brukar. Så vill du bli dopad på ett skonsamt sätt som inte lämnar något annat spår än ett stort leende på läpparna, kopiera min spellista "runrunrun" på spotify och ge dig ut och spring!!!

söndag 5 augusti 2012

Filmpremiär och beachparty

Då var det äntligen dags för filmpremiär på Filippas filmkollo. Röda mattan var utrullad och vi bjöds på bubbel.




Sixten provar poliskläder på kostymavdelningen.




De var uppdelade i fem olika grupper och det var verkligen jättekul att få se på de kortfilmer som de spelat in under veckan. Vi fick också se en film om hur de hade haft det under veckan och vad de lärt sig. Jag var aldrig speciellt orolig över att Filippa inte skulle trivas, men det verkar ha varit ännu bättre än så! Vi hörde något om att de ska utveckla den här idén och kanske ha filmkollo för vuxna framöver, någon som är intresserad?

På vägen hem körde vi genom Furusjö där det hölls Beachparty. Så vi stannade till en stund och lyssnade på några låtar med "Martin Damberg och stora planer". Det var kul att höra dem igen, det var ett litet tag sen nu. Tyvärr kunde vi inte stanna så länge för vi hade en trött kollotjej i bilen.



lördag 4 augusti 2012

Hugossons i Vilda Västern

För första gången någonsin, var vi igår på High Chaparral. Hur kan vi ha missat detta tidigare? Här trivdes vi som fisken i vattnet.



Jag, Fanny och Sixten hade hattarna på från början. Mikael som inte ägde en egen cowboyhatt såg snart till att ändra på det.


För några dagar sedan när vi var ute på geocaching tyckte Sixten att det kändes som om hans pappa var Indiana Jones. Med denna hatten blir han ännu mer lik honom tycker jag!




"Vi är världsbäst" sa Lucky Luke och Sixten när de träffades.

Vi såg två shower med Lucky Luke och bröderna Dalton som båda var jättebra. Vi gillade också  The Wild West Show.





Vi trivdes som sagt som fisken...


...både Mikael och jag.



Nöjda med dagen, lämnade vi Vilda Västern för denna gången. Fanny, lite pengar fattigare, men ett par cowboyboots rikare!

Idag ska vi hämta hem Filippa från hennes Filmkollo. Det ska bli mycket intressant att få se vad de har gjort under den gångna veckan. Filippa som för övrigt var den enda i vår familj som varit på High Chaparral tidigare.