onsdag 29 juni 2011

Fredagsbubbel???

Men idag är det ju onsdag! Tja vi har inte fått till nåt bubbel de senaste fredagarna, så vi fick helt enkelt ta en onsdag! Vi kan kalla det onsdagsbubbel!


Det är med mina underbara kollegor Lotta och Karin som jag firar allt som firas kan. De har förresten vunnit ett pris; Guldenen, för deras företag Familyfood. Jättekul att de uppmärksammas och uppskattas. Detta är en av alla saker som vi firade. Men också att de nyss varit i NY, att jag snart ska till NY och att vi är egna företagare och att det snart är semester mm.
Vad vill du fira idag?

tisdag 28 juni 2011

Sämre kan man ha det

Det är en helt perfekt eftermiddag att tillbringa på Attarpsbadet. Efter morgonens löptur tar jag en paus från simmandet idag och bara njuter i solen. Jag övar inför vår kommande resa.



Här hämtar jag Sixten på dagis.


- Posted using BlogPress from my iPhone

1a träningspasset

Gårdagens vila klarade jag nästan av, bortsett från 1200m simning. Men det var ju ändå vila från löpning.
Idag var det då dags för programmets 1a träningspass, och trots att jag gav mig ut tidigt så hade solen redan hunnit värma upp luften en hel del. Jag sprang mina 6km i det utsatta tempot 6-7 min/km men jag vet inte om det riktigt kan kallas behagligt, jag får verkligen ta i. Jag tog bilen ut till Gäbo och sprang förbi huset som min mormor och morfar bodde i när jag var liten. Här trivs jag som fisken, det är så otroligt vackert häromkring och just denna omgivningen är för knippat med massa trevliga minnen för mig.

måndag 27 juni 2011

Träning inför tjejmilen

Den 3 september går tjejmilen i Stockholm, och jag är anmäld! Vi är ett gäng på lite över 20 "tjejer" som först ska springa och sen gå på Golden Hits. Vet inte riktigt vilket jag ser fram emot mest, men kul ska det bli! Jag börjar inse att det är dags att lägga upp lite träningsstrategi för detta, och har hittat ett program på jogg.se som jag tror kommer passa mig. Egentligen är det ett åtta veckors program, men jag kör väl igång redan nu, vet ju inte riktigt hur det blir på semestern. Så här ser min första vecka ut:

Vecka 1: 20 km


  • Måndag Vila
  • Tisdag Distans •6km, behaglig fart Från 6:00 - 7:00 min/km. Lyssna på kroppen och låt dagsformen bestämma. Tips: DistansInget krav på kvalitet, utan bara springa på. Känns ofta bra. 6 km
  • Onsdag Vila
  • Torsdag Intervall •Uppvärmning 2km,Tips: Uppvärmning10-15 min lugn löpning, stegrande efterhand. Förberedelse för ett kvalitetspass.•4x3min med 90s vila. Fart kring 5:25 - 5:45 min/km.Tips: IntervallUpprepningar i ett snabbare tempo. Kan se väldigt olika ut.•20min lättare styrketräning (mage, rygg och allmän styrka) Tips: Styrketräning Oftast räcker det med egna kroppen men det kan även vara med vikter. För löparen gäller fokus på mage, rygg och bål.•Nedjogg 2km. Tips: Nedjogg10-15 min lugn avslappnad löpning för att springa bort eventuella slaggprodukter efter kvalitetspass. 6 km
  • Fredag Vila
  • Lördag Distans •8km lugnt i början. Tips: DistansInget krav på kvalitet, utan bara springa på. Känns ofta bra. 8 km
  • Söndag Vila

Dagen pass lär jag klara galant, eller, jag hade ju tänkt simma lite när Sixten är på simskola.

söndag 26 juni 2011

En riktigt härlig midsommar

Vi har i vanlig ordning firat midsommar i goda vänners lag. I år var vi hos Alkemarks. Förrätten låg på vår lott och den fixade Mikael galant när jag lockade håret. Det säger kanske lite om hur lång tid det måste ta för mig att fixa mitt hår, eller hur snabb Mikael är i köket!!! Gott blev det i alla fall.

Men först blev det en härlig jorgubbstårta

 

  

Här leker vi: Vem spottar längst råtta!!! En del i en fyrkamp som familjen Hugosson total-loosade i.

Till denna underbara potatissallad serverades fylld grillad fläskfile
... och till efterrätt blev det chokladdoppade jordgubbar, mmm...


torsdag 23 juni 2011

Förberedelser

Blev mäkta imponerad idag på badet, när jag upptäckte att kvinnan i banan brevid mig var blind! Jag tycker jag är duktig som simmar, men vad är det i jämförelse! You go woman!!!

Glad blev jag också, när jag såg att Sisters hade kvar den långklänningen som jag tidigare lät bli att köpa för den var för varm då. Ingen klänning kan vara för varm nu!

Blommig långklänning

Inför vår resa har vi idag bokat hotell och hyrbil i Nashville. Och inför morgondagen har inhandlat ingredienser till en förrätt och gjort goda majsknäckebröd. efter ett recept från Madde:

Majsknäckebröd

2 dl finmalt majsmjöl (eller 1,5 dl finmalet majsmjöl + ½ dl vetemjöl special eller dinkelmjöl )

1 dl solrosfrö

1 dl sesamfrö

½ dl linfrö

1 tsk Salt

½ dl raps eller olivolja

2 dl kokande vatten


Rör ihop allt. Lägg ett bakplåtspapper på en vanlig bakplåt. Bred ut smeten över hela plåten. Skär i lagom stora rutor.

Grädda i 160C ca 45 min.

Låt kallna på plåten. Bryt i skårorna.


Skiva en god ost och lägg på

Och njut!!!!!!..
 


onsdag 22 juni 2011

Justin Bieber?




Det här inlägget har jag snott från Filippa, det känns bra när man kan ta lite idéer från sina barn.

tisdag 21 juni 2011

Avundsjuk

Riktigt så illa är det inte, men visst tycker jag att Torleif Evemyr har filmat mycket bättre än jag!



måndag 20 juni 2011

I min make up väska

En av mina absoluta favoriter är Eyeshadow Base från ArtDeco.

Det är en creme du tar på ögonlocket för att ögonskuggan ska sitta bättre. Den gör så att skuggan inte lägger sig i "veck" som det annars lätt kan bli, eller trillar ner under ögat. Den fungera självklart med alla ögonskuggor oavsett märke.
När jag simmade härom dagen var jag sminkad. Jag önskar ibland att jag kunde föra mig som en dam och hålla huvudet över vattenytan, men jag kan helt enkelt inte simma eller bada utan att vara under vattnet också. Så min vattenlösliga mascara var helt borta men ögonskuggan satt där jag applicerade den!

söndag 19 juni 2011

Sonny ♥ Sofie

Det finns många fördelar med att vara frisör. Man får träffa massa underbara människor, få utlopp för sin kreativitet, fri hårvård, och alltid tillgång till bra produkter. Men en av de stora fördelarna är, att när man får äran att "klä en Brud", som det så fint heter, så får man hela förmiddagen tillsammans med henne. Det blir några timmar, och hur många andra, förutom brudgummen får sån kvalitetstid en sån här dag?


Igår var det min söta kusin Sofie som fick sin Sonny. Vigseln hölls i Sandseryds Kyrka. Fanny sjöng "Your song" och Filippa sjöng "Utan dina andetag"




Sofie & Sonny Silver

Festen hölls i Hovslätts hembygdsgård. Här bjöds på Kantarellsoppa med vedeldad skinka och till huvudrätt: Halstrad röding med champange och sikromsås, sommarprimörer och dillslungad färskpotatis. Sen blev det självklart Bröllopstårta!


 Senare på kvällen tog vi av slöjan så den vackra frisyren kom fram

Eftersom Fanny och Filippa satte den musikaliska ribban i kyrkan dög det ju inte med vilken underhållning som helst på kvällen. Så i härlig trubaduranda med gitarr och lite piano underhöll två sköna grabbar oss under kvällen. Varav den ene jag har sponsrat i form av teleräkningar, både i Idol och Melodifestivalen!!!

Erik, Jag, Daniel och Gunnar (min farbror, brudens far)


Nostalgi x 3

Den blomstertid nu kommer... Av någon konstig anledning tröttnar jag aldrig på den. I fredags var det dags för Fanny att sluta nian, vilket känns jättekonstigt, eftersom det inte alls var längesen jag själv slutade. (bara 26 år sedan)

Tilda och Fanny
Efter att Fanny åkt runt med klassen i vagn efter traktor och kastat massa vattenballonger, var hon hemma några minuter och åt lite med oss sen åkte hon med alla andra nior till Skara Sommarland.




Jag följde med Filippa till stan och fick se när hon dansade Bollywood på Medborgarskolan. Deras lokaler ligger bakom den byggnaden där jag gick på frisörskolan, så det var lite nostalgi att gå min gamla skolväg.

Gamla friörskolans elevingång
Från det att mina döttrar var 4 år har de dansat på Medborgarskolan, med undantag av någon termin. Men för några år sen gjorde de om Habo musikskola till Habo Kulturskola och tog in dans på schemat där. Sedan dess har det inte blivit så mycket skjutsande för min del, vilket i och för sig varit skönt, och när de nu tar lektioner i Jönköping tar de sig dit själva utan min hjälp.
Det var mysigt att få sitta i de här gamla lokalerna igen som jag gjort vecka efter vecka i så många år. Och det var fantastiskt kul att få se Filippas dansgrupp i ledning av Annsi Simar, dansa Bollywood.




måndag 13 juni 2011

Simma lugnt

Idag började Sixten i simskola på Attarpsbadet. Själv köpte jag ett sommarkort så jag kan passa på att simma under tiden.



- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 12 juni 2011

Testing

Testar att blogga från mobilen. Här är en bild från gårdagens promenad. Jag gick då förbi det huset på Kråkeryd som min lillebror Jonny och hans Emelie flyttar till i augusti. Sen tog jag en för mig ny väg tillbaka, visst ser det mysigt ut!



- Posted using BlogPress from my iPhone

Likes LA


Det är uppenbart inte bara jag som gillar LA, nu gör Loka det också. Har ni testat deras vatten Coconut Dream? Jag är i det närmaste besatt! Det smakar nästan som en sommardrink. (en svag sådan)

Mindre än en vecka kvar...

..till Sonny och Sofie gifter sig.


Det ska bli sååå nice att gå på bröllop. Och jag har den stora äran att få göra bröllopsfrisyren, vilket jag är mycket glad över. Fanny och Filippa ska stå för den musikaliska delen i kyrkan. Åhh vad det är kul med fester!

lördag 11 juni 2011

Längtar...

Vår USA-resa närmar sig och jag LÄNGTAR. Det ska bli så så kul. Vi åker från Köpenhamn till New York, där vi stannar i några dagar. Efter det blir det Countrymusikens mecka Nashville och en avstickare till Memphis och Graceland. Sen drar vi väster ut, mot California och då framförallt LA och  OC. Det ska bli så kul att träffa min au-pairfamilj igen. Det är sju år sedan vi sågs senast, så det är verkligen på tiden. Detta blir tredje gången jag hälsar på efter det att jag jobbade hos dem. Vår tanke är att vi ska besöka Universal Studios och Sea world men vi har inte bokat något än. Det är så mycket jag vill hinna med och så många människor som jag vill träffa, samtidigt som detta är vår semester och vi ska slappa och njuta också. Två veckor ska vi tillbringa i denna underbara delstat som har en alldeles speciell plats i mitt hjärta. De sista sex dagarna ska vi hälsa på släkten i Minneapolis, och mina underbara extra föräldrar som alltid skämmer bort oss så att vi nästan skäms.


Här är lite av litteraturen jag bläddrar i för tillfället. Du kanske har några tips att dela med dig av? Jag tar tacksamt emot alla tips jag kan få. Det kan vara allt, shopping, sevärdigheter, nöjen, bra musik eller bloggar som inspirerar. Själv följer jag några bloggar som har USA-anknytning: Maria Montazami, så klart, Lena i Los Angeles och Jennie Hammar.
Självklart kommer jag att blogga under min resa i den mån det går. Några som gjorde det hittar ni här.

fredag 10 juni 2011

Något grönt svalkande!

Här kommer ett litet tips på en god grön smoothie, självklart är den nyttig också. Kanske inte passar en regnig dag som denna, men en varm dag, föhoppningsvis imorgon! 


  • En halv gurka
  • En liten bit ingefära
  • En halv lime
  • Krossad is
  • Lite vatten
Mixa allt i en blender!

torsdag 9 juni 2011

Musical!

Igår var vi och såg niornas musikal "En snövit historia". Vi brukar gå och titta på den, men i år var det extra kul eftersom Fanny hade en av huvudrollerna. Hon spelade Samantha, den elaka styvmodern i en modern tappning av den klassiska sagan Snövit. 



Äntligen är jag vän med tekniken, nu ska jag väl  få upp de andra klippen också.




onsdag 8 juni 2011

Sorry!

Det har varit en alldeles, alldeles underbar helg, eller vad säger ni? Därför tog jag lite time out från bloggandet och bara njöt! Bra gjort va? Men självklart har det hänt en hel del. Strykhögen har sjunkit till zero, fast tvättkorgen är redan full igen.
I lördags firade vi Huskvarna som fyllde 100 år. Fanny och Filippa var i Mjölkafållan och sjöng och spelade. Hade tekniken varit på min sida, så hade jag lag upp youtube-klipp på dem, men tyvärr!



En trogen supporter
Lunchdags! McDonaldsmat!

Söndagen spenderade vi med familjen Berg, som också kom till Mjölkafållan på lördagen. De bjöd på underbart god grillad fläskfilé med klyftpotatis och ungsrostade rotfrukter. Till efterrätt; jordgubbar och grädde, kan det bli bättre?

Sixten fick en åktur med Anders: Lycka på hög nivå!


Och sen 6e juni, då sommaren visade sig från sin allra bästa sida, firade vi i Hembygdsparken i Habo. Jag älskar dessa traditioner och är jätteglad att vår nationaldag äntligen är en helgdag. Här var det sång, musik och drillflickor. Sen bjöds det som alltid på kaffe och traditionell tårta.