tisdag 31 maj 2011

Habowoods nya skola

Till hösten slår Alléskolan upp sina portar, men redan igår var vi där på föräldramöte. Allt luktade nytt och fräscht och det var en ren fröjd att gå runt i de nya lokalerna. Det var inte riktigt färdigt än, men vadå, det är ju bara maj än, de har hela sommaren på sig att färdigställa det sista.



Sixtens favoritrum; aulan



Sixten, Mikael och rektor Mats Östholm

Träslöjden

Syslöjden

Matsalen


Klassrummet

Här chillar en cool kille

måndag 30 maj 2011

A personal hairdresser

Det var vad jag fick vara åt Sandra idag, hennes personliga frisör! Mitt motto är ju: Det vill gärna bli bra!!! Men ibland går inte allt som på räls utan man får ta till lite resevplaner.
Sandra kom tidigt till Studio H idag för att fixa sin balfrisyr och under tiden skulle hennes mamma fixa rosorna som skulle pryda frisyren. Vad som inte fanns med i beräkningen var att det var mors dag igår och alla röda rosor här omkring var slut. Som tur var hade jag bestämt sen innan att jag skulle in till en frisörgrossist i Jönköping för att fylla på lagret lite, och hade därför inte några kunder inbokade direkt efter. Sandras mamma ringde en blomsteraffär i stan och, bingo! De hade kvar röda rosor. Så efter att ha gjort klart frisyr och make up, så begav vi oss till staden, och jag fick helt enkelt jobba vidare i blomsterbutiken. Vad gör man inte för sina kunder!




Mors Dag

Min Mors Dag kunde varit mycket, mycket bättre. Fast det beror inte det minsta på min familj utan det lilla faktum att när jag skulle ta på mig så råkade jag sträcka mig och fick sån fruktansvärd nackspärr som satt i hela dagen. Jag är samtidigt tacksam att den, om den nu absolut skulle drabba mig, gjorde det just då och inte i lördags, då jag hade en brud eller idag när jag har en baluppsättning. Lucky me!


Jag blev i alla fall firad av värdens bästa familj. Först med en god fruktsallad på förmiddagen, sen på kvällen med grillat kött från Kvills. Närproducerat ska det va! Till det grillad sparris och champinjoner, sallad och gorgonzolasås. Jag skulle bara ta en matsked sås sa jag, och det slutade med att jag skrapade rent kastrullen, mmm va gott det va!



Ikväll blir det spännande, vi ska på föräldramöte i Sixten förskoleklass och ska för första gången besöka nya Alléskolan här i Habowood. Det kommer bli hans tillhåll i alla fall de närmaste sex åren, kanske högstadiet med.

söndag 29 maj 2011

En vacker brud

Många har planerat detta i flera, flera år, kanske redan sen de var små barn. Dagen med stort D. Och så kommer den helt plötsligt, efter veckor med intensivt planerande, så är den bara här: Bröllopsdagen!
Att få äran att hjälpa till med frisyren denna dag, det är stort. Det kommer nog aldrig någonsin att gå på rutin, för varje brud är unik. Själv laddar jag som inför ett stort lopp. Jag ser till att äta ordentligt och vill gå och lägga mig i god tid kvällen innan. Ser också till att ha med ett mellanmål, så hjärnan kan vara på topp hela tiden. För här är det precision på hög nivå och jag vill ju att allt ska bli perfekt.
Igår var det Mayas tur, och här kommer hennes förvandling:






Jag hoppas att din dag blev alldeles, alldeles underbar!!!

lördag 28 maj 2011

Hjälpsamma appar

Jag har hittat två appar som underlättar min vardag. Jag vet att jag är lite fåfäng men Beach 2011 närmar sig med stormsteg och min USA-resa likaså. Tyvärr har ett och annat kilo smygit sig på, vilket i och för sig bara betyder att jag njutit av massa gott!!! Men nu ska de bort!
För att bokföra och hålla lite koll på vad jag äter använder jag ShapeUp


Mina löprundor har jag koll på med hjälp av LöparAppen


LöparAppen ger dig möjlighet att:

•mäta din löprunda med hjälp av telefonens GPS

•ha koll på hur långt du sprungit

•följa vilket tempo du springer i

•se var du befinner dig på kartan

•hålla koll på din träning i din träningsdagbok

Det är faktiskt rolig att ha koll på både träning och mat, och nu när jag ändå har en Iphone så tänker jag använda den.


fredag 27 maj 2011

Lyxfredag

Idag började jag dagen i en härlig Habowoodanda. Jag var hos Sofia på Din Hud och gjorde ansiktsbehandling. Det är lyx på hög nivå!!! Sen blev det några mindre lyxiga shoppingturer så som Ica Maxi och Biltema, och en lunch på McDonalds (Kycklingsallad) Min otroligt duktige Sixten var tålmodigt med hela tiden och jag tackar gudarna för att Nintendo DS finns.
Jag lämnade honom hemma hos Fanny när jag sedan fortsatte ut till Carléns Fisk i Rödån strax norr om Habo, för att inhandla kvällens middag. Det blev varmrökt lax med limesmak! Och när jag ändå var där passade jag på att köpa lite frysta laxfiléer och abborrefiléer, så nu ska vi göda oss med omega 3 i familjen Hugosson.
Har ni inte varit ute hos Carléns Fisk så kan jag varmt rekommendera en tur dit. De har helt nya fräscha lokaler och säljer nyfångad fisk, vätterkräftor och massa roliga och spännande tillbehör. Utöver det har de även servering och catering. Det är verkligen lyxigt att kunna handla så god och nyttig mat på hemmaplan.

Dagens middag: Varmrökt lax, rostade rotfrukter med fetaost, en sallad och ett glas rosé


torsdag 26 maj 2011

Älskar inbjudningar

Jag hade mina misstankar när jag såg två bekanta ansikten i den bil som precis la ett brev i min brevlåda. Ivrigt slet jag med mig posten in och där låg brevet, som redan på kuvertet avslöjade vad det handlade om; Årets Cykelfest!!! Wiiiieeee!!!

Så här står det i inbjudan: "För tredje året i rad är det dags för cykelfesten i Habo så plocka fram hojen, pumpa upp däcken och smörj kedjan. För nu är det cykelfest. Kvällen då vi är både värdar och gäster hemma hos varandra. Cykeln tar oss mellan förrätt, varmrätt, dessert och slutligen gemensam fest i hyrd lokal"

Vi har varit med båda förgående åren. Först bjöd vi på varmrätt, vilket blev Grillad & ångkokt kyckling med egenodlade primörer och gorgonzolasås serverat med klyftpotatis. Förra året hade vi efterrätten och då blev det pannacotta. Undrar om det blir förrätt för oss i år...

Den 10e september är det i alla fall dags... jag längtar!




onsdag 25 maj 2011

Grattis!

Ett stort Grattis till Marina som vann biljetten till Cirkus Olympia ikväll. Hoppas ni får en riktigt härlig kväll!!

tisdag 24 maj 2011

Nyttigt & gott!

Här kommer ett tips på ett nyttigt och gott mellanmål. 1 dl jordgubbar, 1 dl kesella mager, en kaffelatte gjord på lättmjölk, yummie!



En hurtig 85-åring

Vi har firat min söta faster Kajsa som fyllde 85 den 3 maj.


 Hon bjöd på en underbart god exotisk planka.



Jag önskar och hoppas att jag har mycket av Kajsas gener i mig, för hurtigare dam får man leta efter. Hon både simmar och tränar på Friskis, utöver det promenerar hon en hel del. Det hoppas jag att jag också gör när jag är 85!

måndag 23 maj 2011

Suveränt frieri

Vinn Cirkusbiljett

Dags för lite tävling! Onsdagen den 25e maj kl. 19.00 är Cirkus Olympia på besök här i Habo, närmare bestämt på Slättens idrottsplats. Jag har fått tag på en biljett, som jag vill lotta ut. För att vinna den vill jag att du lämnar en kommentar här nedan om varför just du ska vinna eller mailar på habowoodfruar@live.se och där motiverar varför just du ska vinna. Skriv också om du länkar till min blogg antingen via facebook, din blogg eller twitter, så ger det dig två vinstchanser. Senast tisdag 20.00 vill jag ha ditt svar, och på onsdag morgon talar jag om vem den lycklige är.

Lycka till!

söndag 22 maj 2011

Mitt Göteborgsvarv

Igår var en otroligt fin dag och jag var laddad till tusen. Mikael och jag hade åkt till Göteborg med en fullsatt buss från Habowood som såg till att köra oss ända fram till tävlingsområdet. Det är lite häftigt att se så mycket folk på ett och samma ställe och alla är där i samma syfte; att springa 21 km.


Mitt lopp började jättebra! Jag sprang med ett leende på läpparna de första 11 kilometerna och bara njöt av att vara "här och nu".

Klart coolast klädsel!
  
Sen slog min migrän till, sakta men säkert började det dunka i huvudet, vilket gjorde att jag sista milen gick och sprang om vartannat, men nu var det ingen njutning längre. I mål kom jag i alla fall, även om det blev på en tid som var sämre än min förra, men, men... Senast jag sprang, för två år sen, fick jag också migrän, men först när jag kommit i mål. Jag undrar verkligen vad jag ska göra för att komma till rätta med dettta, för sluta springa vill jag inte göra.

Före!

Efter!!!

Med ett dunkande huvud var det dags för nästa utmaning; duscha med alla andra tjejer som sprungit. Vet inte riktigt vilket som var värst, för trots att det var iskallt vatten (eller kanske pga) så tog det jättelång tid och det var jättelång kö. 
Så fort jag kom i mål, hämtade jag ut min väska och tog mina migräntabletter, men först efter att vi åkt buss  ett tag och det var dags för en rast så släppte värken och jag kunde vara social igen. Jag fick då tipset att få i mig salt innan loppet, att det kan minska risken för migrän. Innan loppet fick jag en tablett vätskeersättning utav Jennie, men jag kanske skulle laddat mer med det. Har DU några erfarenheter eller tips får du väldigt gärna dela med dig.
Men det är inte bara nackdelar. Idag mår jag oförskämt bra, trots att jag knappt inte stretchade igår så har jag inget ont i kroppen. Jag kände ju att jag kunde gett mer både var det gäller muskler och kondition, även om jag faktiskt kunde varit bra mycket bättre tränad.

Så Gunnar och Jens, jag antar utmaningen! Nästa år slår jag er!!!





torsdag 19 maj 2011

Ny stjärna på pophimlen

Han heter Ulrik Munther och vann Lilla Melodifestivalen 2009 och är nu tillbaka. Lyssna och njut!!!


onsdag 18 maj 2011

Göteborgsvarvet på G

Min kropp ömmar ännu efter helgens bravader, så nu vilar jag mig i form tills på lördag. Det är kanske bra att kroppen säger ifrån, annars hade det nog lockat med en löprunda.
Jag tycker aldrig att jag är tillräckligt bra tränad när det närmar sig ett lopp. Antingen beror det på att jag faktiskt inte har tränat tillräckligt mycket eller att jag hela tiden ändrar mitt mål.


I vilket fall ska det bli riktigt kul på lördag, visst önskar jag att jag kunde säga att mitt mål är att springa under två timmar, haha, in my dreams, eller kanske ett annat år. I år är jag mycket glad och tacksam om jag tar mig runt! Springa fort har aldrig varit min grej, kanske kan bli... men ATT SPRINGA, det är min grej!!!

Jag läste för ett tag sen om en tjej som brukar springa i kjol eller klänning, det tycker jag låter glammigt. Det är i stort sett bara tennis som "tillåter" denna annars så feminina klädsel. Ska nog ta och hålla utskik efter snygga löparkjolar och löparklänningar, tror att en Habowoodfru som jag skulle trivas i det. Säg till om ni har något bra tips!

tisdag 17 maj 2011

Eric Saade, innan Manboy och Popular

Sommaren 2009 åkte jag och Fanny till Barnens ö för att vara med på inspelningen av Final Jam i My Camp Rock. Fanny var en av de 15 (av ca 1000 sökande), som tidiagre blivit uttagen till slutaudition för detta programmet. Utav dessa tog de ut två som sen fick representera Sverige i programmet. Samma process hölls i Danmark och Norge. Tyvärr blev inte Fanny en av de två lyckliga, men hennes bidrag lades ut på Disneychannels websida. Inget depp här inte, istället kontaktade hon Disneykontoret och frågade om vi fick vara med på inspelningen, och det fick vi gärna.


Väl framme i denna härliga sommaridyll, stötte vi ihop med en av programledarna - Eric Saade - och jag slogs av hur söt denne killen var. Han ledde programmet tillsammans med en tjej från Danmark.

Under inspelningen satt vi brevid Elisabeth Elhazza som är PR manager på Disneychannel i Norden

Här är Fanny med sångcoahen Teresa Perrelli

Vi träffade underbart söta Marie Serneholt


Det var både kul och spännande att få vara med på tv-inspelningen, men VARMT!!! Det tog ett antal timmar innan allt var klart och även om Eric Saade skötte sig bra så var han också orsaken till en hel del omtag. 
Nu har jag ju facit i hand, men visst gick det att se att den här killen hade potential att bli en av våra stora stjärnor!

söndag 15 maj 2011

Dags att inse fakta

Jag är inte 20 längre, jag är inte ens 30... Två utekvällar samma vecka, tar på krafterna på min 42-åriga kropp, men jag tror det är värt det.
Idag är jag inte bara trött utan också helt blåslagen. Man skulle kunna tro att jag blivit misshandlad, men jag har bara varit ute och haft kul.
Emmy, min underbara vän, är tjejen som stod i centrum igår. I juli gifter hon sig och igår var det dags för möhippa. Vi kidnappade henne på morgonen då hon var och gymmade på Atlantis spa. Sen dukades det upp champangefrukost hemma hos henne.



Än så länge var allt lugnt för mig, men nu var det dags för första utmaningen; Stripdancing!!! Det var faktiskt grymt kul. Men jag som har ont i höfterna i vanliga fall, ville absolut inte vara sämre än någon annan, och inte heller missa ett kul och annorlunda sätt till träning, borde insett fakta... Emmy däremot, hon dansade som hon aldrig gjort annat! Det var verkligen ett kul och annorlunda pass, påminner lite om zumba.



Eftermiddagen tillbringades på Syllerstorpett Ett helt galet ställe där man kan köra massa olika motorfordon och testa massa andra roliga saker. Vi delades upp i två lag som tävlade mot varandra. Vi började med folkrace vilket var helt ok, följt av jetski som var helt suveränt kul.



Här kommer bilder på lite andra roliga grejer som vi testade:








Visst ser det kul ut! Jag tyckte att jetski var allra roligast följa av hjulet som man snurrade runt i. Bågskytte tycker jag också är kul, men när jag nästan var klar kom mannen som höll i det på att man kunde haft ett skydd på armen, hmmm tror jag skulle behövt det.

Önskar att jag haft muskler att visa upp istället
Kvällen avslutades på "En Italienare och en Grek" för min del i alla fall, men Emmy och större delen av gänget fortsatte till Karlssons. Jag tror Emmy är nöjd med sin möhippa, själv hade jag jättekul och är glad och tacksam för att jag fick vara med denna dag!