torsdag 31 mars 2011

Små saker som gör mig lycklig

Jag hade nästan glömt bort hur det kändes, det var så länge sen sist. Sixten tittade stort på mig när jag började dra fram allt och frågade: "Vet du hur man gör det där? Kan du det???" Som sagt, det var nog några år sen sist, men förr gjorde jag det ganska ofta.
Strax började doften av nybakat bröd sprida sig i huset, mmm... Det känns skönt att hitta lyckan i det lilla, dagar som den här. Jag älskar doften av nybakat bröd, känslan av att vara kreativ, och tanken på att kunna glädja mina närmaste med färska grahamsrutor till frukost.



Det här är orginalreceptet, hämtat ur "Nya Första Kokboken" av Johanna Westman. Men det är sällan jag följer andras recept till punkt och pricka, utan jag lägger till och drar ifrån lite grann efter eget smak och tycke. Här hoppade jag över solrosfröna, och bytte ut vetemjölet mot siktat dinkel blandat med fullkornsdinkel och lite havrekli. Fick jäsa först 40 min i vår ångugn på 40C sen hällde jag upp det på en plåt med bakplåtspapper, skar in 30 rutor, fick jäsa ytterligare 20 min, sen in i ugnen 225C i 15 min.
Hmm... jag tror nog jag får göra det här lite oftare i fortsättningen.




måndag 28 mars 2011

När orden inte räcker till...

Jag tror aldrig att man kan förstå, det känns så fruktansvärt när en ung människa dör. Ofattbart, ofattbart, ofattbart. Därför sitter jag här med ett mycket tungt hjärta och finner inga ord. Mina tankar är hos den underbara familjen Frankner...
Igår var vi i Pingstkyrkan som stod öppen för alla. Filippa hade gjort ett fint kort som hon lämnade, och vi tände ljus som vi ställde bland alla andra.
I fredags strax efter att vi nåtts av denna hemska nyhet, tog Fanny fram sin gitarr, och snart hade hon klinkat ihop en hyllning till Wilma.

Shining little Star

How could it be
That you left us right now
How could it be, you´re not here?

I find it hard to face
That the world can be so cruel
To take a life like that

Oh, I wish this only was a bad dream
That I would wake up anytime

But you´ll always be in our hearts
No matter where life will take us
No matter where we are
You´re still our shining star

And I´m thinking ´bout you
Night and day
Wishing you had stayed with us
´Cause you left our world so cold

How could it be
There´s an empty chair next to me
How could it be?

And I know
You would have wanted us to be happy
But it´s hard without you around

Oh, I wish this only was a bad dream
That I would wake up anytime

But you´ll always be in our hearts
No matter where life will take us
No matter where we go
You´re still our shining little star



fredag 25 mars 2011

Popexplosion

Igår var det åter dags för den årliga Popexplosion här i musikens Mecka; Habowood. Jag satt givetvis i publiken och där var jag långt ifrån själv. Ett antal band från Habo och Mullsjö drog fullt hus på Spinnet. Filippas band "The Aprils" spelade mot slutet av kvällen och de framförde "California girls" men det var nog inte låten, inte heller Filippas "rap" som gjorde kvällen minnesvärd. Nej, utan det faktum att de kastade ut en gigantisk badboll under låten som publiken såg till att hålla i luften...




Fredagsbubbel!

Jag har sagt det innan och jag säger det igen, fira det som firas kan. Därför har mina vänner och jag infört fredagsbubbel!!! Idag har vi firat att det är fredag. Visst är det härligt!


Hemma fortsatte vi att fira, det är ju våffeldag idag. Jag tillhör de lyckligt lottade som fått ett gammalt gediget våffeljärn utav mina svärföräldrar, mmm me like.

Dagen Industri kan även användas som underlägg

Habowoodvåfflor:
  • 4 ägg
  • 4 dl vatten
  • 2 dl siktat dinkelmjöl
  • 2 dl fullkorns dinkel
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g smält smör 
  • lite salt
 Serveras med vispad grädde och sylt eller bär.


torsdag 24 mars 2011

Hårförlängning

Det är riktigt häftigt att man bara på några timmar kan få långt hår. Jag använder äkta hår som är europeiskt eller indiskt, och fäster det med keratinlim. Marianne hade något längre hår än på förebilden när vi startade. Du kan läsa mer om hårförlängning i ett tidigare inlägg: Drömmen om ett långt hår = extensions, sök under frisyrtips.







 

måndag 21 mars 2011

Har haft en härlig födelsedags helg!

Trots att jag inte själv fyllt år!!! Men vi började redan i fredags med att fira Mikael tillsammans med närmaste familjen. Vi bjöd på jättegod kalkon som vi tillagade i vår suveräna ugn. Det är bara att ställa in på kalkon-program och i med termometern, sen visar displayen vad man ska göra, som att fylla på med 2,5 dl vätska eller fond, bra va!


Till kalkonen serverade vi klyftpotatis, sås, sallad och tranbärssylt, mmm yummie!!! Till efterrätt blev det cupcake buffé...




Det var fredagen det, sen i lördags var vi på 60-års fest hos Anders Bertilsson, Mikaels morbror. Det var också jättetrevligt. Där bjöds det på exotisk planka med potatisgratäng, och tårta från Briljanten. Framför allt var det kul att träffa släkten, det blir tyvärr alldeles för sällan.
Igår väckte vi 40-åringen med sång och paket. Sedan överraskade vi honom med att åka till Skövde Arena och äventyrsbadet där. Jag tror han hade lika kul som vi!!!

Här är några av hans presenter

Fina blommor från Mikaels jobb, sånt uppskattar jag!
Jag har som sagt haft en riktigt härlig helg, och jag får ju inte heller glömma att vi var på något som hette dreamtrack på Spinnet i lördags förmiddag. Där samlades massa tåg-nördar från hela landet och lite därtill, som ställde ut sina modelltåg. En helt ny värld för mig men riktigt nice faktiskt!



fredag 18 mars 2011

Vilken tur att vi fotade så mycket förra vintern...

... för en sån snörik vinter skulle vi säkert inte få på många, många år. Ha, om vi bara vetat, så skulle vi förmodligen inte tagit ett enda kort.
Det var nog inte så många som jublade idag när de vaknade och insåg att vår vita vintervärld återvänt till oss. Sixten som brukar vara hjälpsam och hämta in tidningen, gjorde ett tappert försök. Han kom in efter en stund med massa snö i stövlarna efter att bara tagit sig halvvägs ut till brevlådan.
Fanny och Filippa ville ha skjuts till skolan, så jag gjorde en deal med dem, om de skottade så skulle jag skjutsa!!! Ellen kom också förbi och hjälpte till, och även jag fick skotta en del för att vi skulle hinna, men vi var alla nöjda med vår överenskommelse.

Snön som kom inatt


tisdag 15 mars 2011

Talang 2011

När det inte händer i Habowood, ja då får man ta sig till Jönköping, för där hände det igår! Inspelning av Talang 2011. Allt började redan utanför i kön, när någon körde fram en talangbil, som sedan Tobbe och Markoolio filmades i.


På plats var en mycket charmig Bert Karlsson som kastade godis till publiken hela tiden och med sig hade han Charlotte och Henrik.


Jag blev uppringd av min vän Maria K som undrade om jag inte skulle med på denna inspelningen, och visst ville jag det. Det var riktigt skönt att vara på en talangtävling utan att ha med några egna barn som tävlade. Visst hade jag gärna sett att de var med också, men då hade jag varit alldeles för nervös för att njuta av programmet. Nu kopplade jag av och hade en riktigt skön kväll, och lång. Inspelningen skulle vara klar vi 22 men drog ut minst en timma till på tiden. Det var väl ingen av dessa talanger som tog mig med storm, men det var ändå en kul kväll, ska bli intressant hur detta kommer att framställas på TV.

lördag 12 mars 2011

Gör vad du vill!

Det händer inte så ofta, men ibland säger kunden de magiska orden: Gör vad du vill! Just så vad det i det här fallet. Sofia hade långt, torrt och slitet hår som var färgat i en mörk färg som var alldeles för mörk på henne och gav ett väldigt hårt intryck. Nu var det dags att ändra på det!

Efter att ha klippt av håret, färgade jag in utväxten i en något ljusare ton än den mörka hon hade sen innan. Sen drog jag upp massa slingor i en slinghätta och blekte upp dem till denna konjak-tonen. Sofia är naturligt röd i sig själv, och jag tycker denna färgen passar henne perfekt.

Jaha, då börjar det dra ihop sig till melodifestivalfinal, så vi ska fixa lite god mat här nu. Själv hejar jag som jag sagt tidigare på The Moniker. jag blir så glad av hans låt. Heja Daniel!!!

måndag 7 mars 2011

En gammal goding

En artist jag verkligen beundrar och det har jag gjort ända sen jag hörde henne på Hovrättstorget för väldigt många år sen, är denna lilla pärlan:


Man kan nästan kalla henne för en Habowoodfru, hon är ju precis som jag uppvuxen precis på andra sidan gränsen. Hon kommer till Skavlan på fredag, ska bli intressant.

söndag 6 mars 2011

Grattis Daniel!

Åh vad glad jag blev att Daniel "the Moniker" Karlsson gick vidare i gårdagens Andra chansen. Det här är en riktig gladlåt och jag tror och hoppas att den tar hem alltihop nästa vecka!!!

lördag 5 mars 2011

Liam i Habowood

Det som egentligen skulle blivit en lite längre promenad igår kväll blev istället en något kortare variant, för när jag och Anette passerade Salemkyrkan kom vi på att dit skulle ju Liam Norberg och föreläsa lite senare. Vi gick raskt hem för att en liten stund senare vara tillbaka på samma plats fast med mycket mer folk denna gången.
Jag hade inte så mycket förutfattade meningar om denne Liam, jag såg en skymt av honom på TVn förra veckan, visste att han gjort någon film och att han var en brottsling som suttit inne.



Liam var verkligen en fantastisk talare, han pratade om sitt liv på ett väldigt ärligt och avskalat sätt. Mycket detaljerat berättade han om hur han i jakt på pengar försökte råna en värdetransport, hur han sedan två veckor innan premiären av "Sökarna" där han hade huvudrollen, åkte fast och fick fängelse. Han delade också med sig om hur han under sin tid i fängelset blev en troende person, och den tacksamhet han känner för den han är idag.
Jag ville ta en bild på honom men han satt och samtalade med en tjej efteråt och jag ville inte störa. Därför googlade jag på bilder (tack för bilden svt) och då såg jag att han spelade i "Stockholmsnatt" med Paolo Roberto som jag lyssnade på förra veckan. Jag vet att man aldrig ska jämföra, men jag kan inte låta bli att ändå säga att Liam kändes som en otroligt trygg och sympatisk person som helt och hållet tog ansvar för sina handlingar och inte skyllde på diverse omständigheter. Enligt mig känns det som Paolo har en hel del kvar där.

fredag 4 mars 2011

Cupcake... klänning?

Mmm... me like! Kolla vilken underbar cupcake klänning Katy Perry uppträder i. En sån kanske man ska införskaffa och gå runt i här i Habowood!!!



torsdag 3 mars 2011

En efterlängtad vän

Jag växte upp som ensam tjej med bara bröder, och fram tills jag var 14 år hade jag enbart killkusiner. Idag är jag jätteglad över min underbara tjejkusin Sofie, men just då hade jag önskat att hon kommit 14 år tidigare, jag ville ju ha nån att leka med. Min mamma som säkert förstod hur ensam jag alltid kände mig bland alla killar berättade för mig att jag hade en syssling som var lika gammal som jag och att hon hette Lotta. Så jag började fantisera om denna Lotta, hur hon såg ut, hur hon var och om vi någonsin skulle bli kompisar.
Åren gick och jag gifte mig, fick mitt första barn, och började göra sånt som vuxna gör, alltså gå på Tupperwareparty. Just detta partyt hölls på Sjöåkra där jag är uppvuxen, och så fort jag kom in i lägenheten kom värdinnan för partyt fram och berättade att det satt någon på altanen som var släkt med mig, och där satt hon, Lotta! Det var verkligen jättekul att träffa henne! Fast hon hade inte en aning om vem jag var, hon hade själv massa tjejkusiner i sin ålder och hade kände inte alls någon saknad på samma sätt som jag. Strax därefter köpte Lotta och hennes man hus, på samma gata som jag!!! Det är bara fem hus mellan oss och så har det varit de senaste 14 åren. Våra döttrar har sprungit här emellan och lekt med varann, vi gick på småbarnsmusik när tjejerna var små och åkte bl.a. till Astrid Lindgrens värld tillsammans.
Tyvärr träffas vi inte så ofta nu när tjejerna har vuxit upp, så därför blev jag extra glad när Lotta ringde härom dan och bjöd in mig till igår kväll. Hon bjöd in två av hennes kusiner också, Jeanette som jag känner lite sen innan och Pernilla som var en helt ny bekantskap för mig. Vi hade verkligen jättemysigt och det var många intressanta samtalsämnen som passerade under kvällens gång.



Tack än en gång Lotta för en supertrevlig kväll! Och tack Jeanette och Pernilla för trevligt sällskap! Det är härligt med lite festligheter så här mitt i veckan, sånt gillar jag!

tisdag 1 mars 2011

39/40

När jag fyllde 39 fick jag en fantastisk present av min man som jag använt mycket mer än den jag fick när jag fyllde 40, även om den presenten borde användas mer än den görs. Min 39-årspresent har faktiskt redan slitits ut en gång så till slut fick vi en ny på garantin. Tyvärr är inte min 40-års present lika frekvent använd, hmm får nog jobba lite på det.




Gissa vilken av presenterna jag fick när jag fyllde 39! Inte så svårt va?

Jag måste också i all min blygsamhet!!! lägga ut en bild till, med tanke på gårdagens/nattens gala.

Min alldeles egna Oscar. Finns att beskåda på Studio H!