söndag 30 januari 2011

Celebrate good times

Allt som är värt att firas, ska firas tycker jag. Det gör vardagen mycket roligare. Denna helgen har vi firat i massor. Som inlägget igår beskrev så har jag och Sixten haft en mamma-son helg, värt att firas (vi hade ju kunnat deppa över att inte vi fick åka skidor i Österrike eller shoppa i Stockholm, men det ligger inte riktigt för mig) Så det blev bio, "Yogi björn" i 3D, och den var perfekt att se med en femåring.

Vad som också är värt att firas är att Filippa blev vald till månadens läsare på hennes favoritbloggerska Hofh´s blogg. Kul tycker jag, och Grattis Filippa!!!

Men det finns mer att fira, till exempel att jag igår satte nytt rekord, eller rättare sagt NI satte nytt rekord i antal unika läsare på min blogg, TACK! Det skålar vi lite extra för!!!

lördag 29 januari 2011

Stora djur...

Eftersom Mikael redan i onsdags lämnade oss för att styla ner på skidor i de Österrikiska alperna och Fanny och Filippa tog bussen igår till den kungliga huvudstaden, så är Sixten och jag ensamma hemma. Det har vi firat ordentligt. Vi började redan när vi släppt av tjejerna vid bussen. Först åkte vi en sväng till leksaksaffären, sen kom dagens stora överraskning; Rosenlundsbadet! Sixten tyckte att vågorna till och med var roligare än att spela dataspel, inget dåligt betyg. Här kommer ett litet utdrag ur vår konversation i vattnet:
Sixten: Mamma, elefanter är rätt stora djur va?
Jag: Ja, det stämmer, de är jättestora.
Sixten: Men inte så stora som dig va?

Hmm, funderar på att lämna tillbaka biljetterna jag bokat till dagens bio "Yogi björn". Nej, jag skojar bara, jag skrattar fortfarande, tur för honom att jag var på bra humör...

fredag 28 januari 2011

Förändringens tid

Visst tycker jag att det är kul att klippa topparna på mina kunder, och är man nöjd med sin frisyr och trivs i den så finns det ingen anledning att byta bara för sakens skull. Men när man har tröttnat och inte tycker att det blir bra hur man än gör, eller bara känner för att testa något nytt... ja, då är det dax för förändring!

 Detta hände härom dagen, min kund ville absolut ha något nytt. Så bort med lite halvlångt, slitet hår och fram med en kort kaxig frisyr med lång cool lugg!!!

Trots att detta är en kort frisyr så går den styla på massa olika sätt. Luggen kan man föna upp i en "rockabilly frisyr". Det är också jättefint att locka eller trippeltånga luggen, eller varför inte göra en inbakad fläta i den.

tisdag 25 januari 2011

Filippas pannkakor

Dagens klipp har jag snott från Filippas blogg  Här får ni ser hur hon gör när hon lagar pannkakor i vårat kök.

måndag 24 januari 2011

Underbar kille...

I mitt liv finns det flera underbara killar bl.a. Mikael, Sixten och Jonny men det är inte nån av dem som detta inlägget handlar om, utan en amerikansk kille vid namn Keenan Cahill.




Visst är det helt underbart! Tala om att gör sin egen grej!!! Me like!

söndag 23 januari 2011

A material girl!

Trodde nog inte det skulle drabba mig men det är bara att erkänna; Jag är mycket glad över min nya dator och min nya telefon!!!
Datorn är en guldfärgad Dell, passar perfekt för en Habowoodfru. Och den gör faktiskt att allt kontorsarbete blir liiite roligare. Framför allt för att den inte stänger av sig själv med jämna mellanrum, som min gamla gjorde.

Jag är på inskolning vad det gäller min nya telefon. Har precis lärt mig "checka in" via facebook. Ska lära mig att blogga från den, nån som har några tips??? Har du några roliga appar du kan rekommendera?
Internet, facebook och mail i all ära, men vad jag nog ändå tycker är bäst med telefonen är en egenskap som mina senaste också haft; Att kunna lyssna på ljudböcker. Jag bestämde mig redan från början att jag skulle vara aktiv när jag lyssnar. Så jag tränar, promenerar, städar eller pysslar i trädgården när jag lyssnar. Känns bra att slå två flugor i en smäll.

Nu ska jag fortsätta min slapparsöndag med att surfa runt lite, och kolla upp tips inför vår kommande USA-resa...

lördag 22 januari 2011

Goa kex

Igår när jag var och handlade på Ica Maxi träffade jag en vän jag inte sett på länge. Hon visade sin shoppingvagn för mig. Den hade hon fyllt med ingredienser till min müsli, som hon läst om här på bloggen. Riktigt kul tycker jag! Hoppas du gillar den!!!
Idag tänkte jag bjuda på en annan favorit: Hälsokex!
  •  4 dl linfrö
  • 3 dl skalade sesamfrö
  • 2 dl solroskärnor
  • 2 dl pumpakärnor
  • flingsalt
  • 5 dl vatten
Blanda allt i en stor bunke, ställ i kylen i minst 4 timmar. Bred ut blandningen på 2 plåtar med bakplåtspapper. Smula över ytterligare lite flingsalt. Jag brukar ha dem i varmluftsugn för då kan man köra båda plåtarna samtidigt 170C i ca 15 min, sen 90C i ca 1 timma. I vanlig ugn är det 175C i ca 15 min sänk till 100C i ca 2 timmar. Öppna luckan då och då så fukten kommer ut. Kexen är klara när de är torra och spröda, de ska vara lätta att bryta isär.
Det går även göra de här kexen rawfood, då har man dem i ugnen tex över natten i endast 50C.

De här är perfekta till fikat med lite creame cheese på, eller som snacks helt naturella, ett bra alternativ till chips inför beach 2011! Ät och njut!!!

onsdag 19 januari 2011

Planerar kräftskiva

Har precis kommit hem från ett möte med Habo Handel. Vi är en liten grupp som träffas och planerar roliga happenings här i Habowood. Det är vårmarknad, Barnens lördag och skyltsöndag mm. Idag hade vi besök av Maria Carlén från Carléns Fisk, som presenterade en ny rolig idé: En kräftfestival!!! Visst låter det häftigt. Så någon gång i höst, jag återkommer med exakt datum, så blir det förmodligen en festival här i Habowood med kräftor som tema. Då hoppas vi att det ska fiskas kräftor, ätas kräftor, drickas kräftor... eller nää, man kanske ska dricka något annat. Självklart ska det dansas på gator och torg, sent inpå småtimmarna... och alla är välkomna!

tisdag 18 januari 2011

Tjugoen

Morgonträning på gymmet, är bland det skönaste som finns! För det första så är man nästan själv där. Behöver alltså inte leta efter ett ledigt skåp, utan resultat, och stå som en hök över de stackare som precis kommit ut ur duschen för att eventuellt ta över deras innan nån annan tar det. Nej, det är bara att välja och vraka. Sen är det ju ett underbart sätt att börja dagen på. Att känna hur lyckohormonerna sprids i kroppen, jag lovar, det räddar hela dagen.
Är det inte jobbigt att gå upp kl 05.40 för att vara på plats kl 06.00??? Det är klart att det är ibland. Men som med så mycket annat handlar det om vanor. Det sägs att man ska göra något tjugoen gånger innan det blivit en vana, så lägg det på minnet, 21! Det gäller inte bara träning utan allt! Så om du vill förändra en vana, ge det lite tid, och ge inte upp för du kan!!!

måndag 17 januari 2011

Kräftsoppa

På begäran så lägger jag gärna ut ett av mina absoluta favoritrecept. Första gången jag åt den var en juldag för flera år sedan hos mina svärföräldrar, och den har gått i repris sen dess. Det här är en rätt som hela vår familj älskar.
  • 2 msk smör
  • 2 stora morötter
  • 2 msk vetemjöl (kan uteslutas)
  • 2 msk fiskfond
  • 1 l vatten
  • 400 g kräftost
  • 1 burk kräftstjärtar
  • 2 dl creme fraiche
  • svartpeppar, dill
Grovriv morötterna och fräs dem med smöret (och ev vetemjöl) i en kastrull. Späd med vattnet och tillsätt fond och peppar. Låt blandningen puttra en stud. Tillsätt kräftost, creme fraiche och dill, och låt det puttra en stund till. Lägg slutligen i kräftstjärtarna och servera.
Smaklig måltid!

söndag 16 januari 2011

Pirathuset

Sommaren 2004 gjorde jag och Mikael vår andra roadtrip genom USA. Den här gången hade vi med oss Fanny, Filippa och min lillebror Jonny. I ca fem dagar fick vi förmånen att vara på "Pirates Cove" tillsammans med min au-pair familj. Det här är ett hus där allt går i pirat tema, eller inte ett, utan flera hus, med flera pooler, vattenrutschkana, gym mm. Vi blev medbjudna dit eftersom det är min au-pair pappas kusin som äger allt detta.

Hugossons Havets Fasa
 Jag och Jonny slappar

Jonny är där han ska va, bakom lås och bom
Dykarkungen
Fanny, Filippa, Mikael och Jonny
Jag skojar inte, när jag säger att vi läääängtar tillbaka!!!

fredag 14 januari 2011

Lucky guy...

...nu pratar jag inte om mig, utan om min man Mikael. Inte nog med att han träffade mig!!! Han har nästan alltid turen med sig. Igår hade han bokat ett spinningpass så gymmet, men glömt sin plånbok med gymkortet i på sitt jobb. Då kan man inte skriva ut sin platslapp (om man nu inte lärt dig nummret utantill) och utan lapp inget pass och en prick i protokollet. 5 prickar och man får inte längre boka pass. Med tanke på att han nyligen blivit medlem så är det lite synd att göra åt sina prickar redan första månaden. Men just denna dag, när just han glömt sitt kort så fungerar inte datorn!!! Inte nog med det, väl inne på passet så gick en propp, allt blev svart och passet stod stilla tills de fick igång musiken igen. Så i mörkret fortsatte de spinna, och som kompensation för detta så fick alla deltagarna var sin gästbiljett. Blir någon förvånad!! Mikael har samma motto som jag: Det vill gärna bli bra!

torsdag 13 januari 2011

So far, so good


Tilda Larsson har lagt ut ett litet smakprov på Fannys bilder. Vad tycks? Jag vet att denna fantastiska fotograf söker fler modeller, så är du intresserad, lägg en kommentar till henne.
Du kan se hur vi gick tillväga om du klickar på Photoshoot i bloggarkivet.

onsdag 12 januari 2011

Före - Efter

Några veckor innan jul hade vi mingelkväll på Studio H."Before Christmas" kallade vi den. Här bjöds på härlig, julig mingelmat av Familyfood och Fröken Frö visade julens blomsterarrangemang. Vi tog en liten summa i inträde som oavkortat gick till Linda Carlgrens insamling till cancerfonden.
Jag hade sen tidigare efterlyst en gör-om-mig modell, och det var massa som var intresserade. Jag valde Anita som min modell för kvällen.
Före
Efter
Tanken var att min modell skulle få en frisyr som passar henne och som fungerar i vardagen. Jag färgade Anitas utväxt med en något ljusare brun ton än den hon var färgad i sen tidigare. Sedan blekte vi upp slingor till en ännu ljusare guldbrun ton. Håret klipptes i en klassisk bob. Jag fönade först hennes hår och lockade sen frampartiet med en plattång. 
Avslutningsvis använde vi mineral make up från ArtDeco.
Visst blev hon fin!

tisdag 11 januari 2011

Vardagsglamour?

Att ta hand om tvätten är väl något av det mest oglamourösa som finns. Detta evighetsjobb, så fort man tror man är klar så ligger det en liten ny hög där och bara väntar på att få bli tvättad. Förut brukade jag ställa mig framför tvn och titta på vad som bjöds, vilket oftast inte var nåt speciellt.
Nu har jag flyttat in högen i barnens sång- och dansrum och ockuperat musikdatorn. Jag tackar gudarna för TV-play. Nu kan man se alla bra program man missat och samtidigt göra lite nytta.
Ett av mina favoritprogram är, inte helt oväntat, Svenska Hollywood fruar, och det har jag redan strukit mig igenom. Nu tittar jag på Pensionärsjävlar, haha vilket underbart program, det är rena frödjen att få vika tvätt till det.
Jag vet inte om jag kan kalla det glam, men det har blivit mycket, mycket roligare med tvätt!

måndag 10 januari 2011

Halvvägs till 84...

... dvs 42, det är precis vad jag fyller idag. Och jag är oerhört glad och tacksam för varje dag, vecka och år som jag får vara med om. Varför klaga på att bli äldre, när motsatsen är att få inte bli det??? Jag är en stolt 42-åring och kommer aldrig att vara yngre än vad jag är idag!
Det har också blivit så mycket roligare att fylla år sen jag skaffade facebook, aldrig har man väl blivit så firad.
Men jag har blivit firad in real life också. Idag väcktes jag av skönsång, det är en fördel när man har begåvats med musikaliska barn. Igår kväll myste vi och åt god mat (ikväll jobbade jag till 20). På min önskelista stod inte speciellt mycket, men kokböcker tillhör min passion så jag fick ytterligare två till min samling. Me like!

söndag 9 januari 2011

Filippas photoshoot

Filippa var hos sin kompis Karin idag och blev fotgraferad även hon. Här är en av bilderna, fler ser du på Filippas blogg.

Keep on walking

 Jag stod redan ombytt och klar idag när min underbara Habowoodgranne Anette ringde och frågade om jag skulle med ut på en promenad. Självklart ville jag det, det hade jag ju ändå planerat och jag bytte gärna min ljudbok mot trevligt sällskap. Så det var bara på med broddarna och solglasögon, fast de senare åkte av ganska snart eftersom solen under större delen sken med sin frånvaro. Vi gick ner till Domsand som sommartid är Habowoods egna Laguna Beach, fortsatte över bron till Bankerydsidan och hem igen. En liten tur på ca 10km och som under mina glansdagar vad det gäller walking var en helt vanlig vardagspromenad. Så är det inte riktig nu, men dagens tur gav mersmak. I better keep on walking...

lördag 8 januari 2011

Jag, en nybörjare

Ojojoj, det finns massa områden där jag kan kalla mig nybörjare, blogga är en av dem. Men tro mig, det finns en hel del fler...
På förmiddagen tog vi en tur till Scandinavian Photo och kollade på systemkameror. Jag har fått lite tips via facebook men tar tacksamt emot fler. Nybörjare är bara förnamnet på vad jag är när det gäller att fotografera. Killen i butiken rekommenderade en Nikon D3100 som en bra nybörjarkamera. Vad har ni blogger lovers out there för erfarenheter av systemkameror???
Vi fick ett trevligt besök av Malin och Matilda som hjälpte oss att göra en god fruktsallad. Matilda lånade Fannys gamla, dock minimalt använda längdskidor, kul att de används!

 Till fruksalladen gjorde jag en sås på Kesella 1% och rivet skal och saften från en lime.

Fanny fick bilderna ifrån Tilda idag. Hon ska ta en närmare titt på dem imorgon och bestämma vilka Tilda ska redigera åt henne. En bild ska till slut bli den som representerar Fanny och hennes låt på Spotify.

fredag 7 januari 2011

Photoshoot

Det var skönt att det höll sig runt nollan idag vad det gäller temperatur och inte låg på -15, som den faktiskt gjort ibland. Solen tittade också fram då och då. Fanny fotograferades till sitt skivomslag, och detta utfördes av proffsiga Tilda Larsson. Det gick megafonbra enligt fotografen!!! "In a fairytale" heter Fannys första singel som inom kort kommer ut på Spotify.
Vi började i rådhusparken i Jönköping.
Jag agerade både stylist och tillsammans med Filippa assistent




...vi fortsatte till Stadsparken

Haha, ser det kallt ut??? Det ska bli jättespännande att se när Tilda redigerat bilderna hon tog. 

torsdag 6 januari 2011

Rawfood goes Habowood

Jag har ju bestämt mig för att inte äta godis i år, och det känns som ett bra beslut. Men ibland sätter sötsuget in och då är det bra med lite andra, nyttigare altenativ. Jag vill helst inte äta kakor, kex eller glass som innehåller massa socker. Därför är mina rawfood bollar ett bra val. Visst, de innehåller en hel del kalorier men de kommer från råvaror, och innhåller bara naturligt socker och fett. De går helt enkelt inte att vräka i sig, som det gör med chips eller smågodis, för kroppen säger ifrån när det är bra. Jag kan med gott samvete unna mig en sån här goding!

Habowoodbollar:
  • 150g blandade naturella nötter
  • 2,5 msk kakao
  • 6st färska dadlar
  • 3st soltorkade fikon
  • kokosflingor att rulla i
Mixa allt (utom kokosen) i en matberedare. Forma till bollar och rulla i kokos.Ställ en stund i kylen.

Ät och njut!

Vill du testa mer rawfood så är mitt tips: http://rawfoodbyerica.se/

onsdag 5 januari 2011

Lifesaver

Idag hade jag tänkt att gå till jobbet, men tiden räckte inte riktigt till. Så det fick bli bilen. Bra, tänkte jag, då behöver jag inte ta mina broddar. Trodde jag!!! Jag hann inte mer än ner för trappan innan jag föll. Filippa som stod i dörren och vinkade hejdå, fick kasta ut mina lifesavers till mig så jag kunde ta mig till garaget. Tantvarning eller inte, who cares, not me!!! Det kanske inte är så glamouröst, fast jämfört med gips så...

tisdag 4 januari 2011

Lite smicker...

...förgyller ens vardag. Den här artikeln är hämtad ur dagen tidning (JP), och som Habowoodfru blir jag självklart smickrad och glad.

Det finns mycket som är bra med Habowood, och jag vill framhålla vår fantastiska Kulturskola med Fredrik Hempel i spetsen. Jag tror på fullt allvar att vi har Sveriges, kanske världens bästa Musikskola!!! Jag är oerhört tacksam att mina barn har förmånen att få gå i denna skola. Här erbjuds diverse instrument, sång, kör, popband, dans och drama. Musiklärarna är ett riktigt härligt gäng som verkligen engagerar sig i eleverna, men som också själva underhåller och uppträder så att vi vanliga får njuta av dessa förmågor. Ta bara Nina Bjurnstedt (Fannys sångpedagog) t.ex. som utöver sin lärartjänst jobbade som kapellmästare i ”Här är ditt liv” och tog med flera av lärarna som sina musiker. Bra gjort Nina!

Kulturskolans dansuppvisning

Jag önskar att jag hade haft en sådan skola där jag växte upp, då kanske jag inte hade varit den musikaliska analfabet jag är idag. I fyran försökte jag mej på gitarr, men när ”Hang down your head Tom Dooley” är det poppigast man får spela, ja… vad ska man säga? Det blev ingen popstjärna av mig inte!!!

Det är inte varje dag man som 41-årig Habowoodfru får smicker av en snygg 20-årig melodifestivalsartist, men PLÖTSLIGT HÄNDER DET

Mitt ödmjukaste smicker idag går till en annan Habowoodfru, Linda som så generöst delar med sig av sitt liv. Och som trots en fruktansvärd sjukdom ändå ser till att ha kvalitet i sitt liv, vilket fler av oss borde göra, ingen av oss vet ju när våra dagar är räknade. Tack Linda för att du på ett ödmjukt sätt ger mig lite perspektiv på tillvaron.

måndag 3 januari 2011

Back in business

Som frisör får jag ofta frågor som: Vad är det som gäller nu? Vilka frisyrer är det som är inne?

Det som idag är på modet är så oändligt mycket. Egentligen handlar det mer om att var och en ska hitta sin stil. Det är underbart att få plocka fram det där fina som finns i var och en, och se hur personen växer när hon eller han har en frisyr de trivs i. Jag tycker att det är viktigare att du som kund trivs och bär upp din frisyr, än att jag som frisör ska trycka på dig en frisyr bara för att den är ”inne” just nu, nej mode är så mycket mer.


Mitt tips är att du, innan du går till frisören kollar på massa olika frisyrer och tar med dig lite bilder till salongen som du visar för din frisör. Ofta har man ändå en bild i huvudet, hur man vill att det ska se ut. Det är inte alltid så lätt att som kund förklara och inte heller som frisör att förstå. Bilder förenklar en hel del. Utifrån en bild kan jag som frisör tala om ifall den här frisyren kommer att passa dig och ditt hår.


Jag tycker också att det är kul om du vågar testa lite nytt, kanske en ny färg, en ny frisyr eller varför inte extensions! Det är att sätta guldkant på tillvaron. Låt dig inspireras!!!


Själv tycker jag det är viktigt men framför allt kul att hålla mig à jour på vad som händer på frisyr fronten. Det gör jag genom att besöka frisörmässor, gå på olika visningar, men också genom att bläddra i tidningar, surfa på nätet och titta på folk på stan. Inspiration finns att hämta överallt.


 Studio H´s hemsida kan du få lite tips under fliken Inspiration. Eller på vår facebook sida.


Bilderna här har jag fotat från en helt ny tidning som heter Trend-Frisyrer 2011.

söndag 2 januari 2011

Mot oändligheten, och vidare...

Idag har jag haft en riktig slappardag. Jag har faktiskt njutit av ledigheten hela tiden, riktigt laddat batterierna. Det känns helrätt att gå till jobbet imorgon, och jag är lyckligt lottad som har världens bästa jobb.


Hmm... jag har inte bara slappat... det blev en tur till gymmet, och en timmes bodypump, såklart!





Dagens middag: Parmalindad fläskfilé
  • 500g fläskfilé
  • 100g lufttorkad skinka
  • 1dl riven parmesanost
  • 5-6 soltorkade tomater
  • färsk basilika
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • salt peppar
  • lite smör att steka

Ugn 225c. Skär ett snitt i fläskfilén. Hacka tomaterna och basilikan, blanda dessa med parmesanost och pressad vitlök, och fyll skåran. Linda skinkan runt om. Stek hastigt runt om på hög värme i lite smör. Lägg över i en form och ställ mitt i ugnen ca 15 min.

Nyttiga såsen:

  • ca 10 soltorkade tomater
  • 250g kesella lätt 1%
  • ev salt och peppar

Bara att blanda ihop!

Jag serverade detta med blandade ekologiska bönor och en sallad.

lördag 1 januari 2011

Gott Nytt År!

Vår nyårsafton blev precis så kul som jag hoppats på. Vi var hos familjen Axelsson, tillsammans med familjerna Gustavsson, Berg och Alkemark. I vanlig ordning så hjälptes vi åt med maten som denna dag hade Libanesiskt tema. Vi fick kycklingspett på vår lott. Men det bjöds även på falafel, bulgursallad, hummus, lammfärsspett och goda såser mm, underbart gott!

Till efterrätt serverades inkokta päron med vit chokladsås och glass, yummie!!!

Filippa stod för underhållningen. Trolleri-show!!! Hon är riktigt skicklig!

Till Magnus stora förfäran så bjöd vi inte på så många zumbamoves, men alla verkade väldigt intresserade och jag tror att TV-shop versionen kommer finnas i några av mina vänners hem innan detta året är slut.

Min nyårsfrisyr: Först tuperade jag hela håret, sen delade jag upp håret i två tofsar, en mitt uppe på huvudet och den nere i nacken. Lockade den övre tofsen i tunna slingor med en plattång, för mitt överhår är i så olika längder, den nedre tofsen lockade jag i tunna slingor med locktång. Fäste fast slingorna med hårnålar och sprayade massa med Matrix Proforma hårspray.

Nyårslöfte: Ja, jag ska inte äta godis, av två anledningar: Det är onyttigt och det kostar massa pengar!!!

Idag har jag varit på jobbet, inventerat och städat. På kvällen var vi hos Atterlings, de hade renoverat sen vi var där senast, och deras nya kök var jättefint!

Jag önskar er alla allt det bästa under 2011